Απειλές πρυτανικών αρχών

ΟΣΟ ΠΙΟ ΠΟΛΥ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ ΤΑ ΣΚΥΛΙΑ ΤΟΣΟ ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΓΑΒΓΙΖΟΥΝ

 

Από τότε που αποφασίσαμε να ανοίξουμε το εγκαταλειμμένο κυλικείο στην ταράτσα της γεωγραφίας , το οποίο δεν επιθυμούμε να ιδιοποιηθούμε αλλά να το ανοίξουμε σε όλους και  να  το μετατρέψουμε σε έναν χώρο ριζοσπαστικής πολιτικής και πολιτιστικής δραστηριότητας, δεχόμαστε την συνεχή επίθεση από το πρυτανικό συμβούλιο και τους συνεργάτες του. Οι υπάλληλοι του κράτους, προστατεύοντας τις διοικητικές τους θέσεις και τα επιχειρηματικά συμφέροντα που υπηρετούν,  κήρυξαν πόλεμο όχι μόνο σε εμάς αλλά και σε κάθε καταπιεσμένο φοιτητή μέσα στο πανεπιστήμιο.

Από την πρώτη κιόλας στιγμή πρόεδροι τμημάτων, πρυτάνεις, αντι-πρυτάνεις και όλο το σινάφι των πανεπιστημιακών αρχών εκμεταλλεύονται όποιο μέσο τους δίνει η θέση τους στην ιεραρχία του πανεπιστημίου  και το στρέφουν ενάντια στο Αντιεξουσιαστικό Στέκι Λόφος. Αρχικά, δοκίμασαν τις έμμεσες απειλές για επέμβαση της αστυνομίας , για εκκένωση του χώρου και συλλήψεις. Αφού είδαν ότι οι απόπειρες τρομοκράτησης μας έπεσαν στο κενό, ξεκίνησαν την λασπολογία. Με τις γνωστή τακτική των επιστολών, οι επιστολέρο της διοίκησης του πανεπιστημίου ξεκίνησαν να αναπτύσσουν μια αντιφατική και παράλογη επιχειρηματολογία που όχι μόνο δεν έχει καμιά βάση,  αλλά δείχνει το θράσος τους αφού δεν διστάζουν να επικαλεστούν παραβίαση του ασύλου και κίνδυνο για την προσωπική μας υγεία. Αφού λοιπόν και αυτή τους η προσπάθεια το μόνο που κατάφερε είναι να τους γελοιοποιήσει (κι άλλο) στους φοιτητές,  έφτασαν στο σημείο να εισβάλουν στο στέκι και να απειλούν τα άτομα που το λειτουργούν με διαγραφές από το πανεπιστήμιο.

Οι επιθέσεις αυτές όμως στα ριζοσπαστικά κομμάτια των φοιτητών δεν ξεκίνησαν με το Αντιεξουσιαστικό Στέκι ούτε θα τελειώσουν εκεί. Το πρυτανικό συμβούλιο και οι συνεργάτες του, σαν άξιοι υπάλληλοι του κράτους και για να εξασφαλίσουν τις βολικές τους θέσεις στο νέο πανεπιστήμιο, είναι  αυτοί που επιχειρούν να εφαρμόσουν τον πιο απαξιωμένο εκπαιδευτικό νόμο. Παραβιάζοντας συνεχώς και  με τραμπούκικο τρόπο τις αγωνιστικές αποφάσεις φοιτητικών συλλόγων και μελών ΔΕΠ και με τον αντιδραστικό τους λόγο που δεν χάνουν ευκαιρία να διαδώσουν στις επιστολές τους και στα τηλεπαράθυρα που σουλατσάρουν, έχουν πάρει ξεκάθαρα θέση ενάντια στην πλειοψηφία των φοιτητών και στα συμφέροντα τους.

Οι επιθέσεις λοιπόν που δεχόμαστε από τους λακέδες του υπουργείου παιδείας όχι μόνο δεν μας τρομοκρατούν  αλλά μας δείχνουν ότι βρισκόμαστε σε καλό δρόμο, μας γεμίζουν με θέληση και πείσμα ώστε να συνεχίσουμε να δίνουμε ζωή στην μιζέρια του εγκαταλελειμμένου πανεπιστημίου. Να συνεχίζουμε να φτιάχνουμε τόπους οργάνωσης και συνάντησης ριζοσπαστικών υποκειμένων είτε αυτά είναι μέσα είτε έξω από το πανεπιστήμιο.

Δέκα εκατό χιλιάδες καταλήψεις

ΑΝΤΙΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΤΕΚΙ ΛΟΦΟΣ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *